Penghantaran Pizza tahun 2850

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu
Pelanggan : heloo,saya nak pesan pizza
Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.
Pelanggan : OK, sekejap. No nya : ******-**-****
Operator : Ok Encik Khairil Bin Zainal Bahrain ,berumur 41 tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. Nombor telefon rumah :03 77726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit :anda 016-6666222 ,encik menelefon dari mana ?

Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya ?
Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.
Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza – pekej family
Operator : Itu bukan idea yang bagus encik
Pelanggan : kenapa pulak ?
Operator : Dari medical record encik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.
Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa ?
Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza
Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?
Operator : Hmmm minggu lalu pakcik baru pinjam buku yang berjudul “Popular Hokkien Dishes”dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.
Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?
Operator : Tapi pekej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang, jumlah keseluruhan adalah RM80.00
Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.
Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik.
Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai , ke rumah saya.
Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00
Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash at sini. erapa lama Pizza akan di hantar ?
Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau ncik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai pakcik.
Pelanggan : APA ???
Operator : Menurut catatan kami, encik emiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik ?
Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile.Sape bagi bukak rekod rg lain sesuka hati ni?
ada yg nak kena belasah ni??!!,

Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan.Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan okap sebulan.sb bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sntral S.ALAM.
Pelanggan : (Terdiamm….)
Operator : Ada nak tambah yang lain encik ?
Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej fmily ada percuma 2 botol coca cola kan ?
Operator :Betul encik, tapi menurut catatan kmi encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tdk mau mengambil sebarang risiko…..
Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!
Operator:Terima kasih atas panggilan pesanan encik..utk sebarang komen dan kritikan dan pandangan cik boleh mengisi form online pada website kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian
bawah kotak pizza yang encik pesan… terima kasih kerana telah menghubungi PIZZA HOT~

~sumber~emel

***huhuhu…klau mcm ni penat la…

2 Responses

  1. kira ok la kan..alang2 nak order pizza…terus dapat tau laporan kesihatan n benda2 lain..ok la tu..jimat …

  2. at last sendiri kebulur x leh makan pizza..huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: