Exercise for focus thinking

Bismillah…

Tiba-tiba ada mood nak menulis pagi ni…sebab nak buat exercise focus thinking.

Ermm…lately so many thing/problem play around dalam minda ni. ALLAH sahaja yang tahu dan hanya kepada ALLAH sahaja tempat mengadu. Akhirnya memberi kesan kepada prestasi kerja saya sendiri terutama progress research. Walaupun sememangnya perkara yang hendak di buat tu bukanlah susah sangat malah saya sendiri amat menyukainya. Namun disebabkan pemikiran ni diganggu oleh macam-macam hal, maka terbengkalai laaaaaaa semua tugas yang harus disiapkan. Sampaikan bila meeting dengan supervisor terpaksa juga time tu perah otak sehabis mungkin untuk berada dalam track perbincangan.

Saya sedang mengharap simpati orang? Eh..tak der la. Tapi nak cerita di sini bagaimana saya nak gunakan betul-betul masa yang ada untuk selesaikan tugas-tugas yang amat-amat menuntut kepada kesungguhan…

Alhamdulillah, ALLAH telah mengkabulkan doa yang sentiasa dilafazkan Continue reading

Buat mereka yang mengajar erti kehidupan

Terasa sesuatu mengusik jiwa di pagi hari, ya rindu ku pada guru-guru ku…

Yang sentiasa ku lakukan adalah berdoa kepada ALLAH semoga diberi kebaikan dan kesejahteraan buat mereka yang pernah menjadi guru ku walaupun hanya seketika. Sama ada mereka seorang guru yang mengajar di kelas, pensyarah yang mengajar di bilik kuliyah, naqibah di halaqah, supervisor di medan kajian dan sesiapa sahaja yang pernah mengajar erti kehidupan. SELAMAT HARI GURU buat semua…skema kooott…

Buat yang paling istimewa dalam hidup ku, SELAMAT HARI GURU kepada emak dan ayah. Walaupun dah bersara, Continue reading