Buat mereka yang mengajar erti kehidupan

Terasa sesuatu mengusik jiwa di pagi hari, ya rindu ku pada guru-guru ku…

Yang sentiasa ku lakukan adalah berdoa kepada ALLAH semoga diberi kebaikan dan kesejahteraan buat mereka yang pernah menjadi guru ku walaupun hanya seketika. Sama ada mereka seorang guru yang mengajar di kelas, pensyarah yang mengajar di bilik kuliyah, naqibah di halaqah, supervisor di medan kajian dan sesiapa sahaja yang pernah mengajar erti kehidupan. SELAMAT HARI GURU buat semua…skema kooott…

Buat yang paling istimewa dalam hidup ku, SELAMAT HARI GURU kepada emak dan ayah. Walaupun dah bersara, Continue reading

Advertisements

InsyaAllah [Malay Version]

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram, bagai malam yang gelap
tiada bantuan, tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu.. Continue reading

Convey My Greetings

Bismillah…

Seperti yang sedia maklum, sekarang telah tiba musim haji di mana penerbangan jemaah haji Malaysia telah bermula. Alhamdulillah, antara bakal jemaah haji Malaysia tahun ini termasuk mak, ayah dan Mak Uda. Ini adalah kali kedua mak dan ayah menunaikan haji. Kali pertama adalah pada tahun 1990. Ermm…masa tu umur saya baru lima tahun.

InsyaALLAH, mengikut jadual penerbangan yang diterima mak, ayah dan Mak Uda adalah pada 26 Oktober ini (Selasa). Tak sampai dua minggu dari sekarang. Tarikh yang memang tidak dijangka kerana ayah memohon penerbangan akhir. Namun masih ada ruang masa lagi untuk menyediakan persiapan sebelum terbang. Secara tak langsung, saya juga menyibukkan diri untuk membantu mak dan ayah menyediakan barang kelengkapan..hehehe. Continue reading

Maher Zain-Save The Soul

Bismillah…

Assalamu`alaikum…

Tiba-tiba hari ni nak post something yang menarik perhatian saya berkaitan kehadiran Maher Zain ke Malaysia yang dijemput oleh pihak Raudhatus Sakinah yang seterusnya bekerjasama dengan beberapa pihak yang lain.

Dimaklumkan bahawa tiket konsert habis dijual. Ini menunjukkan nama Maher Zain di Malaysia sedang meningkat naik dengan lagu-lagunya yang boleh menyentuh hati. Tahniah buat Maher Zain!

Tapi saya bukan nak cerita tentang kepopularan Maher Zain di Malaysia, tetapi keikhlasan hatinya untuk menyedarkan orang ramai…senang kata berdakwah lah. Jadi, pagi tadi berkelapangan menonton MHI di TV3 yang mana artis jemputan adalah Maher Zain. Memang excited sangat la nak tengok. Nak tahu sangat apakah jawapan-jawapan yang akan dilontarkan oleh beliau adakah seiring dengan mesej nyanyiannya… Continue reading

Insha Allah [Variety of Languages]

English version

Arabic version

French version Continue reading

Beyond The Norm

Ghuraba

“Islam bermula dalam keadaan terasing. Ia akan kembali asing seperti permulaannya. Maka, berbahagialah untuk orang yang terasing.”

(Riwayat Muslim)

Continue reading